
Tomāti – 500 g
Brūklenes – 1 glāze
Šalotes sīpoli – 1 gab.
Ķiploki – 3 daiviņas
Estragons – 1 zariņš
Gaišais alus – 300 ml
Mascovado cukurs - ēdamkarote
Sinepju sēklas – 1 tējkarote
Timiāns – 1 zariņš
Rozmarīns – dažas lapiņas
Lauru lapas – 1 gab.
Olīveļļa – 30 ml
Sāls – pēc garšas
* sastāvdaļu daudzums paredzēts trīs porcijām
Sīpolu, ķiploku un garšaugus sasmalcina, katliņā uzkarsē olīveļļu, liek cepties, pievieno sinepju sēklas. Tiklīdz sāk brūnoties, pievieno cukuru, karamelizē. Pievieno sasmalcinātus tomātus. Lēni vāra, līdz masa zudusi uz pusi, pievieno alus un novāra vēlreiz. Pievieno brūklenes, vāra kādas 10 minūtes. Pievieno sāli pēc garšas.
Putraindesu cep sviestā vai krāsnī – pēc pašu ieskatiem – pasniedz ar krietnu daudzumu mērces.