
Bumbieri 500 g
Olas dzeltenums – 1 gab.
Vīnogu kauliņu eļļa 150 ml
Sāls – ½ t.k.
Cukurs – 1 ēd.k.
Aveņu etiķis – 2 ēd.k
Graudu sinepes – 1 t.k.
Novārīts iesala dzēriens (līdz sīrupa konsistencei) – 1 ēd.k.
* sastāvdaļu daudzums paredzēts 10 porcijām
Olas dzeltenumam pievieno sāli, cukuru, sinepes, etiķi, iesalu un sakuļ. Pakāpeniski, smalkā trūklā, sāk pievienot eļļu. Nepārtraukti puto ar putojamo slotiņu. Kad visa eļļa pievienota, majonēzei vajadzētu būt samērā biezai.
Bumbieri notīra, sagriež nelielos gabalos, ap tiem tim plānas basturmas šķēles. Pasniedz ar iesala majonēzi.